Subsidie

Wilt u ook besparen op de stookkosten? Maak dan nu gebruik van de subsidie pelletkachel!

LET OP: Subsidie is niet meer van toepassing!

Vraag niet hoe het kan maar profiteer er van!

Biomassa pelletketel / houtsnippers
65-225 KW €16.517,-

U krijgt op deze ketel € 19.990,- subsidie

Eco-systeem en houtpellets / pelletkachels

Binnen een verantwoord eco-systeem is het noodzaak dat particulieren en ondernemers duurzame energie gaan gebruiken of opwekken. Zowel zakelijk als privé, voor in uw bedrijf of thuis, is het mogelijk om deze lucratieve subsidie pelletkachel aan te vragen. De regeling geldt voor pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen.

Subsidie pelletkachel, zonneboilers, biomassaketels en waterpompen

Ook in Nederland gaat de energievoorziening de komende jaren veranderen. Nederlandse bedrijven en huizen zullen in de nabije toekomst meer door duurzame warmte en minder door gas worden verwarmd. Op deze manier kan eenvoudig energie worden bespaard en de CO2 uitstoot wordt verminderd. Daarnaast levert het de bedrijven en huishoudens een aanzienlijk lagere energierekening op. Het kabinet wil via deze nieuwe subsidieregeling deze ontwikkeling stimuleren en heeft dus 70 miljoen ter beschikking gesteld. De overstap naar een duurzamere energievoorziening wordt op die wijze optimaal gestimuleerd!

Besparing energiegebruik pelletkachel

Voor verschillende apparaten zoals pelletkachels, zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen is deze subsidie dus beschikbaar. Door gebruik van een pelletkachel kan men rekenen op een gemiddelde jaarlijkse besparing op de energierekening van ca. 490 euro per jaar.

Houtpellets

Samengeperst fijngemalen houtafval vormt de zogenoemde houtpellets. Deze brokjes worden in de kachel verbrand. Afhankelijk van uw keus hoeveel Kw uw kachel of ketel kan produceren, kunt u de gehele woning of bedrijfspand verwarmen. De pellet kachel lijkt qua uiterlijk veel op een houtkachel maar is een stuk energie zuiniger.

Voorwaarden subsidie pelletkachel

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie dient de pelletkachel te voldoen aan de volgende voorwaarden:

  •  uitsluitend bestemd voor de productie van warmte
  •  automatisch stoken op houtpellets
  •  de voorkant gesloten
  •  norm EN 14785
  •  vermogen 5 kw tot 500kw

Om direct een subsidie pelletkachel aan te vragen klik op: subsidie aanvraag. Vindt u het lastig om zelf de subsidie aan te vragen? Dan kunnen wij dat ook voor u doen. Hotcare is uiteraard op geen enkele wijze aansprakelijk voor het wel of niet verkrijgen van de subsidie!